Shohin skål / Shohin pot

En ny skål fra Takao-Koyo er tilføjet samlingen. / A new pot by Takao-Koyo has been added to the collection.

DSCF0300

Det er den anden skål jeg har fra Takao-Koyo, og begge i blå nuancer. Det er vigtigt at have skåle i forskellige farver når der laves opstillinger med Shohin bonsai. Skålene tilføjer variation i opstillingen, og understreger løvets og blomsternes farver. Derfor anvendes de glaserede farvede skåle traditionelt til løvfældende træer, eller træer med blomster og bær. Jordfarvede uglaserede skåle er specielt gode til nåletræer. / This is the second pot from Takao-Koyo I have purchased. Both are in blue colour variations. Coloured pots adds variation to the shohin display, where they are traditionally used for deciduous trees, and for flowering and berries where they enhance the impression and underline the colours of the fruits and flowers.

Læg mærke til at potterens mindste mærke (Hanko) i bunden af skålene er lidt forskellige på de to skåle, selvom det er fra samme pottemager. / Please notice that despite this is from the same potter, the smaller potter marks (Hanko) are slightly different.

/ Morten Albek – December 2014